Wie is de belangrijkste in je leven?

10-01-15

Wie het belangrijkste is?

 

Bij veel mensen komt er nu een rij van namen en ergens onderaan staat hun eigen naam.
Eigenlijk raar hè!

We zouden onszelf de belangrijkste mens op aarde mogen vinden.
Als je dat zelf niet vindt, hoe zal een ander het dan vinden?
We zijn het zo gewend om ons op te offeren voor een ander en gaan dan ook wel eens verder dan gezond is voor onszelf.
Als we dat dan niet aangeven om wat voor reden dan ook, gaan we aan onszelf voorbij. We werken te hard, of te veel. Eten haastig. Kunnen geen nee zeggen, enz. Sommige gewoontes zijn zo slecht voor ons dat ze het lichaam kapot maken of maken dat het niet meer op tijd te restaureren is.
Waarom doen we dat eigenlijk. We weten de dingen meestal best, en veranderen het niet. Eigenlijk zou ik …………… moeten sporten, minder willen drinken, vroeger naar bed willen gaan, gezonder kunnen eten, meer regelmaat kunnen hebben, nee kunnen willen zeggen.

Herken je het? Er missen er veel meer slechte gewoontes dus vul maar aan.

Zwangere vrouwen kunnen het opeens wel. Durven dan geen pijnstiller te nemen, hebben regelmaat, drinken geen alcohol, eten en leven gezond. Allemaal om het nieuwe leven, niet voor zichzelf.

Als we bezoek krijgen maken we het gezellig en zorgen dat we er leuk uitzien. Voor de ander, niet voor onszelf.

En wanneer we verliefd zijn dan hebben we ook meer oog voor onszelf, doen er alles aan om er (voor de ander) leuk en aantrekkelijk uit te zien. Gaat de verliefdheid over dan laten we onszelf weer (enigszins) verslonzen.
Het belang dat we erbij hadden (om de ander te plezieren) is weggevallen en blijkbaar hebben we die ander nodig om goed voor onszelf te zorgen.
Misschien lijden we collectief aan een minderwaardigheidsgevoel, waardoor we onszelf niet waardevol genoeg vinden om zoveel aandacht aan te besteden.

LATEN WE LIEVER ZUINIG ZIJN OP ONSZELF WANT VAN ONS ALLEMAAL IS ER MAAR ÉÉN.