Onder de douche

21-06-15

Bewust ZIJN in het dagelijkse leven!

Hè, alweer: het overkomt me wel vaker. Ik droog me af en ontdek ik dat ik helemaal niet heb genoten van het lekkere warme water. Ken je dat? Vanmorgen was het weer zo.
Als ik douche kan ik vaak merken of ik in het ‘hier en nu’ ben of niet. Dan droog ik me af en ontdek ik soms dat ik helemaal niet heb genoten van het lekkere warme water. Ken je dat?

Vanmorgen was ik me er heel bewust van en heb het weer bewust geoefend om ‘erbij’ te blijven. En wat is het dan toch fijn. Al de gedachtespinsels die lastig waren stromen gewoon weg in het putje, samen met het lekker ruikende schuim. Dat is pas ontspannen(d). Bij de sensaties van warmte en water blijven en de veranderingen voelen en ervaren, een ruwe of juist een zachte handdoek nemen en ZIJN! Wat een verschil om de dag zo te beginnen. Ik zeg vaak in mijn praktijk: VOELEN is het belangrijkste, en dat zeg ik dan tegen mijzelf. Ik blijf oefenen. 🙂