Praktijk stop wegens ziekte

Mijn praktijk is in 2016 en 2017 gesloten geweest omdat ik ziek was. En in de zomer van 2019 zijn er weer veranderingen.

Mijn praktijk heeft een pauze gehad vanwege gezondheidsredenen. Ik had maagkanker.  Twee jaar was ik weer matig actief met mijn praktijk. En nu in de zomer van 2019 is er een uitzaaiing van de maagkanker.

Nu heb ik weer geschreven over mijn situatie en als je het wilt lezen dan kan dat. Klik op deze link om de blogs te lezen.

Ik heb de hele ziekteperiode een blog bijgehouden en hierin heb ik vertelt wat ik meemaakte en wat me hielp. De ‘coach- in – mij’ kon het niet laten om het zo te schrijven. Het is het begin geworden van een boek voor ernstige situaties zoals kanker. Het boek schiet al op en het wordt echt een fijn boek!

'Als je blijft doen wat je altijd deed, blijft alles zoals het was'.
Nel ter Veen

Coach en trainer

Persoonlijk groei en meer geluk is het resultaat van ‘Werken aan mijzelf’.

Er zijn verschillende methodes die mij hebben geholpen om beter met mezelf en de wereld om te kunnen gaan. Door het volgen van opleidingen en cursussen heb ik bijvoorbeeld ervaren wat gedachten met mij doen. En nu ik die ontdekkingen volg heb ik veel meer rust in mijn hoofd, dus in mijn leven.

 

Eerst heb ik een opleiding voor het ondersteunen en begeleiden van persoonlijke ontwikkeling gevolgd en afgerond. Ik voel me nu een koopvrouw van geestelijke goederen. Graag deel ik wat ik de afgelopen jaren heb geleerd, wat goed was voor mij kan jij ook! Het leven was anders gelopen als ik geen persoonlijke ontwikkeling had doorgemaakt, dan was alles gebleven zoals het was: voor de anderen zorgen en mijzelf wegcijferen. Daardoor werd ik depressief. Dat is gelukkig voorbij.

Veel belangrijke dingen heb ik geleerd in een groep: daar leer je makkelijker en er is veel herkenning.

De kennis die ik opdeed deel ik met je, zodat meer mensen steeds meer worden zoals ze bedoeld zijn: Zichzelf!

Hoe ik er toe ben gekomen om coach te worden

Nu de baan als verzorgende IG bij de Zorggroep ZONL na 26 jaar gestopt is, heb ik alle ruimte en tijd om met mijn missie en bedrijf bezig te zijn. En dat is fijn. Het is mijn missie om te vertellen over het gebruik van onze hersens. Ik vertel graag dat de hersens een hulpmiddel zijn en niet zoals veel mensen denken; ik denk het, dus dat ben ik dan toch! Nee, je hersens zijn te trainen op wat JIJ wenst te denken.

En er is meer dan ons lichaam; onze geest gebruikt de hersens als gebruiksvoorwerp en JIJ bent de baas over wat je denkt. En omdat je lichaam reageert op wat je denkt is het belangrijk dát te denken waar je behoefte aan hebt, wat je verlangen is. Is er onrust? Dan kun jij zelf voor rust kiezen en de acties doen. Ja, met je hersens. Ik help je er graag bij.

Als ik kan groeien kan jij het ook!
Nel

Ik heb ervaring met piekeren en down zijn. Omdat ik nogal eens depressief was in mijn leven heb ik op een gegeven moment hulp gezocht. Eerst ben ik aan zes mensen gaan vragen (die ik bewonderde) hoe ze het leven leefden. Dat waren mooie gesprekken.

Ik leerde er vooral van dat persoonlijke groei hun hielp, en dat lang niet iedereen die ik sprak zo gelukkig was als ik dacht. Ik kreeg daarna een paar keer te horen: ‘kom nog eens, het was zo fijn om over wezenlijke dingen te praten met jou!”

Dat was het begin van wat ik nu doe.

Ze noemen me een lichtmens, ik weet me verbonden met een groter licht. Ieder mens heeft dit in zich, en dit wordt vaak gehinderd door blokkades. Graag ondersteun ik je door de blokkades te ontdekken en te ontmantelen, daardoor kun je de ‘donkere’ delen terug brengen naar het licht.

 

Door er met hart en hoofd naar te kijken en aan te werken, wordt je een harmonieuzer geheel. Je vind je levenskracht terug en je leert (weer) van daaruit te leven. Je komt in balans en je leven wordt een stuk leuker. Ik weet het want ik heb het ervaren.

Vaak zie en weet ik feiten en gebeurtenissen die voor anderen onzichtbaar (b)lijken te zijn. Dat noemt men helderziend. Zelf noem ik het liever waarnemen op een andere manier. Vaak gaat het daarbij om betekenisvolle toevallen die verheldering geven voor de persoon waar het om gaat. Dit gebruik ik als een hulpmiddel in de cursus en sessies.

Leave a Comment

Your feedback is valuable for us. Your email will not be published.

You must be logged in to post a comment.